• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

SEVİNÇ KUŞOĞLU'NUN ÇOCUK KİTAPLARINDA YER ALAN BABA MODELLERİ
(FATHER MODELS IN THE CHILDREN'S BOOKS OF SEVINC KUŞOĞLU )

Yazar : Esin Karahanoğlu  , Doç. Dr. Kelime Erdal  
Türü : Telif
Baskı Yılı : 2020
Sayı : 21
Sayfa : 146-161


Özet
Çocuğun kişilik gelişimi önce ailede başlar; aile çocuğun ilk eğitim yuvasıdır. Ailede anne ve baba, çocuk üzerinde farklı etkilere sahiptir. Anne, çocuğunu dünyaya getirdiği andan itibaren onun sevgi ve güven ihtiyacını karşılayan, onu koruyan, davranışlarıyla ona rol model olan, bu yönüyle de çocuğun kişilik gelişiminde en fazla rol oynayan kişidir. Bununla birlikte yapılan araştırmalar özellikle iki yaşından sonraki dönemde babanın da çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişiminde anne kadar önemli rol oynadığını ortaya koymuştur. Babasıyla doğru iletişim kuramayan çocukların ileride öz güveni ve akademik başarısı düşük, sosyal ilişkileri zayıf yetişkinler olma ihtimalleri yüksektir. Ayrıca babasıyla iletişimi sağlıksız olan çocukların ileride cinsel kimlik karmaşası yaşamaları da muhtemeldir. Çocuğun hayatında bu kadar büyük bir rol oynayan, geleceğini şekillendiren babaya çocuk kitaplarında sık sık yer verilmesi kaçınılmazdır. Öncelikli amacı çocuğun eğitimine ve kişilik gelişimine katkıda bulunmak olan çocuk kitaplarında da babalar gerçek hayatta olduğu gibi eğitici ve koruyucu nitelikleriyle çocuklarına doğruları göstermeli, onlara örnek olmalıdırlar. Çocuk kitabı yazarlarımızdan Sevinç Kuşoğlu da kitaplarında farklı baba modellerine yer vermiş, bu baba modelleri aracılığıyla çocuğun olumlu kişilik özellikleri geliştirmesine katkıda bulunmak istemiştir.

Anahtar Kelimeler
Sevinç Kuşoğlu, edebiyat, çocuk kitapları, çocuk edebiyatı, baba modelleri

Abstract
The personality development of the child starts in the family; the family is the first education center of the child. In the family, the mother and the father have different effects on the child. It’s the mother; begining from the day she gives birth, who satisfies the baby’s need for love and safe, protects baby, is a role model for the baby with her behavior and in his aspect, has the biggest role on the baby’s personality development. However, researches have shown that the father plays an important role in the cognitive, emotional and social development of the child as well as the mother, especially after the age of two. Children who do not communicate correctly with their father are likely to become adults with low self-confidence and academic success and poor social relations. n addition, children with unhealthy communication with their father are likely to experience sexual identity confusion in the future. It is inevitable that the father, who plays such a big role in the life of the child, is often included in children's books. In children's books whose primary purpose is to contribute to the education and personality development of the child, fathers should show their children the truth, should be a role model with their educational and protective qualities as in real life. Sevinç Kuşoğlu, one of the children's book writers, included different father models in her books and wanted to contribute to the development of positive personality traits of the child through these father models. Keywords: Sevinç Kuşoğlu, literatüre, child books, children’s literatüre, father models

Keywords
Sevinç Kuşoğlu, literatüre, child books, children’s literatüre, father models

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri