• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


ORTAK MOTİFLER IŞIĞINDA BİR YALNIZLIK KARŞILAŞTIRMASI: "BOŞLUKTA MAVİ" VE "GÜL MEVSİMİDİR"
Cumhuriyet devri kuşağının iki önemli kadın yazarı Nezihe Meriç ve Füruzan, eserlerinde genellikle “kadın” kavramı üzerinde durarak onun toplumdaki konumuna eğilmişlerdir. Ataerkil toplum düzeninin, eril yazın anlayışının yerini “özgür kadın” imgesine bırakmaya başladığı bu dönemde kadınların seslerini bir fısıltıdan çığlığa dönüştürme çabaları kadın öykücülerin eserlerinde yankısını bulur. Bahsi geçen erkek bakışının arka planda kalmaya başladığı bir edebiyat ortamında öykülerini yayımlayan Nezihe Meriç ve Füruzan, modern bir anlayış ile ele aldıkları kadın karakterlerinin iç dünyalarını derinlemesine incelemeye gayret etmişlerdir. Bu çalışmada Nezihe Meriç’in “Boşlukta Mavi” ve Füruzan’ın “Gül Mevsimidir” adlı öykülerinin belli açılardan taşıdıkları benzerlikler ve farklılıklar üzerinde durulacak; ele alınan öykülerdeki belirli motiflerin metin içindeki konumu ve çeşitli nesnelerin üstlendikleri roller, karakterlerin bireysel çıkmazları esas alınarak çözümlenmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler
Füruzan, Nezihe Meriç, Gül Mevsimidir, Boşlukta Mavi, öykü.

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri