• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


PINAR KÜR’ÜN ÖYKÜLERİNDE NOSTALJİ
Pınar Kür, 1970'lerden itibaren öykü ve roman alanında önemli eserler veren bir Türk yazarıdır. Roman ve öykü kitaplarıyla edebiyata önemli katkılarda bulunmuştur. Kür'ün eserleri, postmodern öğeler taşıyan çağdaş ve yenilikçi bir sanatçının ürünleridir. Pınar Kür'ün edebi tarzı, derinlikli karakter analizleri ve toplumsal eleştirilerle öne çıkar. Onun eserleri, Türk edebiyatında kadınların sesini yükselttiği bir döneme damgasını vurmuştur. Bugün hala okunan ve tartışılan eserleriyle Pınar Kür, Türk edebiyatının önemli bir figürü olarak hatırlanır. Yazar, karakterlerin geçmişte yaşadıkları deneyimlerin hatıraları üzerinden nostaljiyi işler ve bu duyguyla onların içsel dünyalarını derinlemesine inceler. Yazar, karakterlerinin yaşadığı nostaljik duyguları, genellikle toplumun geçmişle olan ilişkisi ve bireysel değişen değerleri ile yansıtır. Öykülerdeki karakterler geçmişi yalnızca bir anı olarak değil aynı zamanda yaşadığı olaylar ve tutumlar karşısında bir hesaplaşma olarak da görür. Bu bağlamda ”Geçmişe Dönme” olgusu Pınar Kür’ün öykülerinde sıklıkla görülür. Pınar Kür’ün öykülerinde anıların karakterlerin kimlik oluşumlarına içsel evrimlerine ve bireysel deneyimlerine nasıl yön verdiğini anlamak hedeflenmektedir. Anıları, sembolik anlamlarını, mekan ve nesnelerle olan ilişkilerini ve karakterlerin geçmişlerine olan duygusal bağlarını ele alarak Pınar Kür’ün eserlerindeki anıları çok boyutlu yapılarını çözümlemeyi amaçlamaktadır. Bu sayede bellek ve geçmişle hesaplaşmanın edebiyatın gücü ile nasıl anlatıldığını anlamak ve Pınar Kür’ün öykülerinde okuyucuya sunduğu derin düşünsel deneyimi keşfetmek hedeflenir.

Anahtar Kelimeler
Pınar Kür,öykü,nostalji,geçmiş zaman

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri