• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Erasmus+ REFORM Projesi Kapsamında Özel Gereksinimli Bireyler için 21. Yüzyıl Becerileri
REFORM Projesi, Erasmus+ programı tarafından desteklenen, özel gereksinimli bireylerin 21. yüzyılın hızla değişen koşullarına uyum sağlamalarını hedefleyen bir girişimdir. Proje, sadece bilgi sunmakla kalmayıp, bu bilgiyi gerçek hayatta uygulama becerilerini de geliştirmeyi amaçlamaktadır. Harmanlanmış öğrenim yaklaşımıyla, iş gücü piyasası ve toplumsal katılım için gerekli beceriler kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. REFORM El Kitabı, eğitimcilerin mesleki gelişimini desteklerken, REFORM Harmanlanmış Öğrenim Eğitim Programı, özel gereksinimli bireylerin çeşitli becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamıştır. Projenin etkisi, yüz yüze ve çevrim içi toplantılar, iyi uygulama örnekleri ve yaygınlaştırma çalışmalarıyla genişletilmiş ve farklı topluluklara ulaşılmıştır. Uluslararası iş birlikleri ve yerel uygulamalarla proje çıktılarının uzun vadeli sürdürülebilir etkisi desteklenmiştir. REFORM Projesi, yenilikçi eğitim yaklaşımları ve kapsayıcı modelleriyle, toplumsal dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayarak önemli bir kilometre taşı oluşturmuştur. Bu başarılar, bireylerin ve toplumun geleceğini şekillendirmede kritik bir adım olmuştur.

Anahtar Kelimeler
REFORM Projesi, Özel gereksinimli bireyler, 21. yüzyıl becerileri, Harmanlanmış öğrenim, Kapsayıcı eğitim

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri