• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


TÜRKLERDE VE BATI’DA SANATÇI İMGESİ ÜZERİNE BAZI DİKKATLER
Estetik bir yaratım süreci olarak sanatın doğası Doğu ve Batı yazınında pek çok çalışmanın konusu olmuş; sanat olayını ortaya çıkaran karmaşık süreçler tespit edilmeye çalışılmıştır. Sanat ve edebiyat kuramlarıyla koşut olarak ilerleyen bu süreç şüphesiz pek çok spekülasyona da imkân vermiştir. Sanatsal üretim sürecini üstlenen sanatçının konumu da bu spekülatif alanlardan biridir. Aynı kültür havzasından beslenen ve Antikite mirası üzerinde şekillenen, farklı ırksal özelliklere sahip olmalarına rağmen medeniyet paydasında birleşen Avrupa toplumlarının sanatçı algısı Batı medeniyeti üst başlığında incelenebilecek bir bütünlük arz etmektedir. Tarih boyunca farklı medeniyet daireleri ile temasta bulunmuş Türklerde ise durum farklı gözükmekte, medeniyet değişikliğine bağlı olarak sanatçı algısının da değiştiği görülmektedir. Bu çalışmada Türklerde ve Batı olarak genelleyeceğimiz Avrupa toplumlarında sanatçıya bakışın tarihsel seyri ortaya koyulmaya çalışılacak, sonuç bölümünde de karşılaştırma yoluna gidilecektir.

Anahtar Kelimeler
Sanat, Sanatçı, Türkler, Batı, İmge

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri