• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


VUSLATTAN HİCRÂNA: MASUMİYET MÜZESİ ROMANINDA KLASİK TÜRK ŞİİRİ İZLERİ
Orhan Pamuk, ilk iki romanı Cevdet Bey ve Oğulları ve Sessiz Ev sonrasında, o dönem Türk edebiyatındaki örneklerine yeni yeni rastlanmakta olan postmodern eserler vermeye başlamış, yazarın bilhassa kimi araştırmacılar tarafından Hüsn ü Aşk’ın bir yeniden yazımı olarak değerlendirilen eseri Kara Kitap’ta, Klasik Türk edebiyatı ile kurduğu paralellikler edebiyat çevrelerinin dikkatini çekmiştir. Yazarın Kar romanının ardından tematik anlatılar ortaya koymaya başladığı ve metinler arası bağlantılardan yavaş yavaş uzaklaştığı düşünülse de, bu romanla başlayan süreç içerisinde yazmış olduğu Masumiyet Müzesi eserindeki roman kişilerinin davranış şemaları Klasik Türk edebiyatındaki kimi tiplerle belirgin benzerlikler göstermektedir. Bu çalışmada Masumiyet Müzesi’nde özdeşlerine rastlanan Klasik Türk edebiyatı tiplerinin özellikleri verilecek ve yazarın bu kemik şablonu nasıl modernize ederek işlediği eserden örneklerle ortaya konmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler
Klasik Türk Edebiyatı, Modern Türk Romanı, Orhan Pamuk, Klasik Türk Edebiyatında Tipler, Masumiyet Müzesi

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri