• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


GELENEKSEL VE MODERN HEKİMLİK BAĞLAMINDA GÜNEY KORE HALLYU AKIMI: “LİVE UP TO YOUR NAME” K-DRAMA DİZİSİ
Çalışmaya konu olan “Live up to Your Name” adlı dizi, Güney Kore kültürünün geleneklerini, geleneksel ve modern hekimlik uygulamalarını postmodern bir anlayışla medikal drama, tarihi ve fantastik türlerin özellikleriyle kurgulamış 2017 yapımı K-Drama serisidir. Fantastik, medikal drama, tarihsel dönem dram, romantik komedi türlerinde sayılan dizi Studio Dragon tarafından desteklenmiştir. Dizi; Malezya, Singapur, Güneydoğu Asya, Tayvan, Hong Kong ve Sri Lanka, Filipinler, Endonezya gibi Asya ülke televizyonlarında yayınlanmıştır. K-Drama serileri, Güney Kore kültür endüstrisinin küresel pazarda yarattığı Hallyu akımıyla dünyaya pazarlanmaktadır. K-Drama aracılığıyla kurgusal düzlemde dünyaya devlet destekli kültür politikaları aracılığıyla sunulan Kore kültürünün geleneksel- modern hekimlik vurgusu, adı geçen dizi üzerinden analiz edilecektir. Geleneksel hekimliğin temelinde yatan kadim bilginin nesiller boyunca aktarılması ve K-drama aracılığıyla tanıtılması Güney Kore kültür politikalarının sonucudur. Dünya Sağlık Örgütüne (2000: 4-5) ait veriler incelendiğinde modern tıpta yaşanan gelişmelere rağmen geleneksel hekimliğe olan ilginin dramatik bir artışa sahip olması, dünyada geleneksel hekimliğe duyulan ilginin tartışılmasını gerekli kılmaktadır. Günümüz Kore kültürünün sağaltım anlayışında kadim geleneğin yaklaşımları ve modern tıbbın teknolojik uygulamalarından faydalanıldığı bilinmektedir. Bu ikili hekimlik anlayışının bilgi ve uygulamaları postmodern bir tarza sahip olduğunu göstermektedir. Güney Kore K-Drama serisi olan Live up to Your Name adlı dizi özelinde de bu durum tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler
Güney Kore, Gelenek-Modern Hekimlik, Hallyu, K-drama.

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri