• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


BOSNA-HERSEKLİLER TARAFINDAN OSMANLI VE AVUSTURYA-MACARİSTAN DÖNEMİNDE (BENJAMİN KALLAY REJİMİ ) YAYIMLANAN SÜRELİ YAYINLARIN FİHRİSTİ
Telif ve çeviri eserler genellikle kütüphane, müze ve arşivlerde bulunur. Bosna-Hersek’in tarihi süreci içinde bu eserlerin çoğunluğu, Saraybosna’daki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde toplanmıştır. 1537 yılında inşa edilen bu kütüphane Bosna’da kurulan bu ilk ve en büyük kütüphane olup, 1878 yılından sonra Boşnak yazarların yazdıkları birçok eser de bu kütüphanede mevcuttur. Kütüphane süreli yayınlar açısından da önemli bir birikime sahiptir. Tarihî süreç içerisinde Bosna-Hersek coğrafyası dışında yayınlanmış olan süreli yayınların da var olduğu bilinmektedir. Bosna-Hersek’te yayımlanan dergi ve gazeteler sayesinde ülkenin siyaset, kültür, ziraat ve sosyal hayatını takip etmek mümkündür. Bosna-Hersek basın tarihini, belli başlı siyasi ve hukuki olayların izini taşıyan şu dönemlere göre incelemek mümkündür: Osmanlı Dönemindeki (1463-1878) Bosna-Hersek’te Basın Yayın Faaliyetleri ve Avusturya-Macaristan Dönemindeki Ortak Maliye Bakanı Benjamin Kallay’ın dönemindeki (1882-1902) Bosna-Hersek’te Basın Yayın Faaliyetleri

Anahtar Kelimeler
Bosna-Hersek, süreli yayınlar, matbaa, Osmanlı dönemi, Avusturya-Macaristan dönemi, Benjamin Kallay.

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri