• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


TÜRKMEN YAZAR AGAGELDİ ALLANAZAROV’UN “İKİ KARDEŞ” VE “SINAV” ADLI HİKÂYELERİNİ “ELVES” YÖNTEMİYLE OKUMA DENEMESİ
Türkmen yazar Agageldi Allanazarov, Çağdaş Türkmenistan edebiyatının roman, hikâye, şiir gibi birçok türünde eser vermiş, özellikle de çocuk edebiyatı sahasında adını duyurmuş bir yazardır. ELVES yöntemi ise, anlatıya dayalı türlerin dinleyici üzerindeki etkisini artırmayı amaçlar. “Excite”, “Listen”, “Visualize”, “Extend” ve “Savor” sözcüklerinin ilk harflerinden oluşmuştur. “Dinlediğini anlama” becerisinin geliştirmesi amacıyla tasarlanmış bir yöntemdir. Edebiyat-dil öğretiminde kullanılabilecek bir yöntemdir. Türkmen yazar Agageldi Allanazarov’un “İki Kardeş” ve “Sınav” adlı iki hikâyesi Türkiye Türkçesine aktarılmış, ELVES yöntemine uyarlanma çalışması yapılmıştır. Bu yolla, Türkmen edebiyatında yetişkinlere yönelik olduğu kadar çocuklara yönelik olarak yazdığı edebî eserleriyle de tanınan Agageldi Allanazarov’un hikâyelerinin eğitim boyutuna da dikkat çekmek amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler
Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Edebiyatı, Agageldi Allanazarov, ELVES yöntemi, Türkmen Hikâyesi

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri