• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

BERCİ KRİSTİN ÇÖP MASALLARI'NDA İRONİ
(IRONY IN BERJI KRISTIN'S GARBAGE TALES )

Yazar : Arş. Gör. Melike Kılıç    
Türü : Telif
Baskı Yılı : 12
Sayı : 39
Sayfa : 259-271


Özet
Latife Tekin'in 1984'te yazdığı Berci Kristin Çöp Masalları; dili, anlatım tekniği, farklı edebî türlerin sentezinden oluşan yapısı, kahramanları, konusu, zamanı ve mekânı gibi birçok yönden incelenmiştir. Kente göç ve taşra-kent karşıtlığının konu edildiği romandaki eleştirel bakış, hem olaylar hem de dil üzerinden ironi bağlamında bir okumaya da kapı açmaktadır. Bu çalışmada; edebî eserlerde ve günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan ironinin tanımı ve tarihsel gelişiminden bahsedilecek ve Berci Kristin Çöp Masalları metni üzerinden ironi bağlamında bir okuma yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler
İroni, Latife Tekin, Berci Kristin Çöp Masalları

Abstract
Berji Kristin: Tales from the Garbage Hills, written by Latife Tekin in 1984, whose language, narrative technique, structure consisting of a synthesis of different literary genres, heroes, theme, time and space have been studied in many different ways. The critical point of view of the novel, which focuses on urban migration and provincial-urban opposition, opens the door to a reading in the context of both the events and the irony in the language. The irony that is often found in literary works is to give an artistic meaning to the word and sometimes to criticize an event or a person by means of the opposite. Taking into account the mentioned points, the definition and historical development of irony, which we often encounter in literary works and daily life, will be discussed and read in this study through the context of the text Berji Kristin: Tales from the Garbage Hills.

Keywords
Irony, Latife Tekin, Berji Kristin: Tales from the Garbage Hills

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri