• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

BİLİMSEL İNANIN FOLKLOR DÜNYASI: MODERNİTENİN MİTTEN ARINMA PROBLEMİ
(FOLKLORE WORLD OF SCIENTIFIC BELIEVE: DECONTAMINATE PROBLEMS OF MODERNITY FROM MYTH )

Yazar : Doç. Dr. Adem Balkaya    
Türü : Telif
Baskı Yılı : 2016
Sayı : 7
Sayfa : 195-202


Özet
Modern dünya bilimin kendisine sağladığı rasyonel bilgiler ışığında miti dışarıda bırakan hatta onun gereksiz olduğunu düşünen bir anlayışla her şeyi izaha çalışmıştır. Bu yenidünyada ritüellerin bazıları ilkel veya saçma olarak nitelendirilmektedir. Aslında bu durum bir yerde modernitenin, bilimsel olarak mantıklı açıklaması yapılamayan bu uygulamalar karşısındaki çaresizliğidir. Bu çalışmada mitten arındırma şeklinde tanımlanan demitolojizasyonun neden başarısı olduğu ve mitin moderniteyle çatışmasına rağmen hala daha neden yaşamaya devam ettiği tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler
Mit, Modernite, Rasyonel Bilgi, Akıl, İnan.

Abstract
The modern world in the light of science which provides rational information has tried to explain everything leaving out myth even think that it is unnecessary. Some rituals are described are primitive and absurd in this new world. Actually this case is desperation across the application when modernity cannot be explained scientifically reasonable explanation. In this work discussed why demitology which is defined as decontamination from myth has failed and continue to live despite conflict with the modernity of the myth.

Keywords
Keywords: Myth, Modernity, Rationel Knowladge, Mind, Believe.

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri