• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

TÜRK ŞİİRİNİN VASİSİNİ KAYBEDİŞİ: İKİNCİ YENİ
(THE GUARDIAN OF TURKISH POETRY LOST: THE SECOND NEW )

Yazar : Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat    
Türü : Telif
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 11
Sayfa : 520-529


Özet
Bu makale, İkinci Yeni olarak adlandırılan şiir söylemini imge ve felsefî arka plan olarak inceleyerek birtakım çağdaş olanakları tespit etmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda ‘baba ve ‘babasızlık’ metaforu, söz konusu şiir dilinin yeni anlatım olanakları açısından ciddi alamda bir gelenek sorunu doğurur. Bu aynı zamanda geleneğin dışında bir batılılaşma problemi olarak İkinci Yeni şiirini mutlak bir imgesel bağsızlığa, bağlantısızlığa sürükler. Böyle bir açıdan bakıldığında İkinci Yeni ‘baba’ metaforuyla sadece geleneğe ait düşünsel kökenlere değil; şiir dilindeki radikal ifade biçimlerine kadar bir dönüştürme çabası içine girer. Dolayısıyla bu inceleme İkinci Yeni şiirinin bağlamsızlığı üzerine bazı çıkarımlar amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler
Şiir, İkinci Yeni, oedipus, baba, gelenek

Abstract
This article aims to identify some modern possibilities by examining the poetry discourse called Second New as image and philosophical background. In this context, the metaphor of 'fatherlessness' and 'fatherlessness' has a serious tradition problem in terms of new expression possibilities of the language of poetry. At the same time, as a problem of Westernization outside the tradition, it attracts the Second New poetry to an absolutary indifference, an unconnectedness. From such a point of view, the Second New 'father' metaphor not only for the intellectual roots of the original, To a form of radical expression in the language of poetry. Therefore, this study aims at some conclusions on the indivisibility of the Second New poem.

Keywords
Poetry, Second New, oedipus, father, tradition

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri