• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

1980-2000 ARASI TÜRK ROMANINDA BABA FİGÜRÜNÜN EĞİTİMDEKİ YERİ
(THE PLACE OF THE FATHER FIGURE IN EDUCATION IN SCOPE OF TURKISH NOVELS WRITTEN DURING 1980-2000 PERIOD )

Yazar : Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yazıcı    
Türü : Telif
Baskı Yılı : 2014
Sayı : 4
Sayfa : 266-286


Özet
Baba figürünün eğitim açısından 1980-2000 arası Türk romanında anlama dayalı toplumsal analizi yapıldı. Roman ile sosyoloji arasında baba konusunda eğitimle ilgili nasıl bir ilişki olduğu belirlenmeye çalışıldı. Seçilen romanlardan hareketle 1980-2000 dönemine odaklanılarak babanın eğitimdeki yeri işlendi. Metinlerin farklı romanlardan alınması yoluyla çeşitlendirilmesiyle toplumsal temsiliyet gücünün arttırılması sağlandı. İnceleme toplumsal, ailevî sorunların çözümüne yönelik katkı sağlamaya bir araç olabilir. Özellikle toplumunuz gibi değişim, başkalaşım bunalımını günümüzde bile yaşayan toplumlar için romanların sunduğu tanıklık belgelerinin önemi büyüktür. Ülkemizin toplumsal şartları, özellikleri ile ilgili roman verilerinin oluşturduğu tanıklık belgelerinin esaslı bir değerlendirmesi hem geçmişi daha iyi kavramayı hem geleceğe daha güvenle bakabilmeyi kolaylaştırabilir.

Anahtar Kelimeler
Baba, Türk romanı, edebiyat sosyolojisi, roman sosyolojisi, aile sosyolojisi.

Abstract
Social analysis of the father figure based on meaning and in terms of education in scope of Turkish Novels between 1980-2000 years has been carried out. It has been tried to be determined what kind of relationship existed between novels and sociology about the father in scope of education. By focusing on 1980-2000 period, status of the father figure in scope of education has been discussed, based on selected novels. Texts have been excerpted from different novels to provide variety, so as to increase their social representation power. The study can be a tool to make contributions in solving the social and familial problems. The testimony of novels has great significance especially for societies that experience depression caused by change and transformation even today, such as our society. A thorough evaluation of these documentary evidence comprised by novel data regarding our country's social conditions and features, may help us to comprehend the past better and to look to the future with much more confidence.

Keywords
Father, Turkish novel, literature sociology, novel sociology, family sociology

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri